Macska riasztó a cicák réme

Édesanyám nagyon szereti a macskákat, apám inkább kutyapárti. Mindketten nagy állatbarátok, de azért néha lefolytatnak kisebb vitákat arról, hogy a macskák, vagy a kutyák inkább jófejek, felsorakoztatva és egymásnak feszítve különböző érvek tömkelegét. Volt is egy gyönyörű perzsa cicánk, főleg a kertben időzött, elterülve a zöld pázsiton, játszadozva, ki-be járkálva a lakásba és át a kerítésen. Sajnos ezt a cicust egy a kertünkbe beszökő kutya megölte, azóta pedig meg kellett ejtenünk egy macska riasztó megvásárlását, mindjárt mondom is, hogy miért.

Szóval egy gyönyörű perzsa cicánk volt, édesanyám kedvence, szeme-fénye (természetesen a gyerekei után), Molli volt a neve. Nagyon jó sora volt, a legjobb tápot és zacskós kaját kapta, játék egerek egész arzenálját vettük meg neki, hogy aztán szórakoztassuk vele, meg magunkat is, nevetve a cicán, miközben játszik. Egy nap azonban, miközben a kertben pihent a macska, egy kóbor kutya beszökött a kerítésen át és megfojtotta. Azért tudom, hogy kutya volt, mert láttam az egészet, csak olyan gyorsan történt, hogy nem tudtam mit tenni. Szörnyű volt, kirohantam a kertbe, hogy elkergessem a dögöt, de az eliszkolt, lazán átugorva a kerítést. A cicánk megfulladt, anyum pedig meg is siratta.

Azóta viszont már macska riasztó készüléket vettünk, ugyanis valamilyen okból kifolyólag a kertünkben van a kóbor macskák útvonala, mindig ott mennek át, rajtunk keresztül mennek tovább. Egyik este épp látjuk, hogy bejött egy macska és ott mászkál a tuják alatt. Anyum csak mosolyogva nézte, mindig felvidította ezen állatok előkelősége és fenséges járása, ahogy azt hiszik, hogy az egész világ körülöttük forog. Én is aranyosnak találtam. Arra leszek azonban figyelmes, hogy a Mollit megfojtott kutya, megint ott ólálkodik a kertünk mögött. Épp készül bemászni a kertbe, kiszemelte újabb áldozatát. Irdatlanul mérges lettem, kirohantam a kert végébe és kiabálva elkergettem az ebet. Közben persze a macska is elszaladt, megmenekült legalább.

macskariasztó

Ezért vettünk macska riasztó készüléket, mert nem akarom, hogy édesanyámnak még egy macska tetemet ki kelljen dobnia kertünkből, amiatt a megátalkodott kutya miatt.

Macska riasztó egy macskakedvelő családban

Így hát, ki lett rakva a macska riasztó, pont nálunk, ahol mindenki nagy állatbarát és nem hogy semmi bajunk a macskákkal, de nagyon szeretjük őket. Bár a kóbor kutyát azóta csak egyszer láttuk, de fő az óvatosság.

A macska riasztó szerkezet egyébként kiválóan működik, semmilyen állat nem jön be a területre, minden macska messzire elkerüli kertünket. Sajnos így tudtuk a legtöbbet a macskákért tenni, elkergetjük őket macska riasztó készülék segítségével, nehogy elkapják őket a kertünkbe be-be szökő kóbor kutyák.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisBuffer this page

Comments are closed.