KPE cső, az öntöző rendszerünk alapja

Igen nagy vállalkozás egy szép kert kiépítése. Gondos megtervezést igényel a talaj megmunkálása, a megfelelő minőségű és mennyiségű föld telepítése, valamint a felszín, a növényzet beültetése. Ha a földmunkával megvagyunk, gondolkozhatunk azon, hogy milyen fűmaggal szeretnénk bevetni kertünket és milyen fákkal, növényekkel díszítenénk azt. A legtöbb ezek közül azonban igen igényes, gondos ápolást igényel és karbantartást. Éppen ezért fontos egy szép kertben a megfelelő öntözőrendszer használata.

Minden öntözőrendszer alapja a KPE cső, ezek képezik a rendszer gerincét. Ezekre telepítjük a különböző szerelvényeket és a víz is ebben áramlik. A megfelelő méretű és minőségű KPE cső meghatározza az öntözőrendszer vízszállító képességét. Adott nyomáshoz szükséges igazítanunk a csöveket, néha azonban érdemes túlméreteznünk, rendszerünk élettartamát, megbízhatóságát és üzembiztonságát biztosítandó.

Számos KPE cső áll rendelkezésünkre, igény szerint választhatunk, elképzeléseinkhez igazítva döntésünket. Kisebb kertekbe elég a kisebb vízmennyiséget szállító, alacsonyabb nyomást elbíró rendszer, míg egy sportpálya öntözéséhez értelemszerűen robusztusabb megoldás szükséges. A Poliext többféle megoldást kínál, különböző igények kielégítésére.

kpe cső

KPE cső különböző teherbírással

Négy különböző KPE cső vásárolható meg a Poliext kínálatából. A legolcsóbb kiadás egy 25mm átmérőjű, 6 bar nyomásig terhelhető verzió. Ezt kisebb igénybevétel esetén ajánljuk. Kapható még 25mm-es átmérőjűből 10 bar, valamint 32 mm-esből 6 és 10 bar kapacitású. Érdemes utána nézni, hogy nekünk melyik a legmegfelelőbb választás. Fontos, hogy mekkora területen szeretnénk öntözni és mennyi vizet szeretnénk keresztülnyomni a rendszeren. Abban az esetben, ha a kert igényli a gyakori öntözést, különösen számít a KPE cső átmerője és terhelhetősége, mert minél gyakrabban használjuk, annál jobban kell optimalizálnunk igényeinkhez.

Összegezve tehát, egy szépen rendben tartott kert professzionális öntözőrendszert igényel. Egy ilyen szisztémának számos eleme van, a csövektől az öntözőfejeken át a csepegtetőkig. Tervezést igényel a KPE cső helyének megásása, telepítése, az öntözőfejek optimalizálása, valamint az időzítő automatizálása. Mindenképpen fontos szem előtt tartani a terület méreteit és a növényzet víz igényét.

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisBuffer this page

Comments are closed.